It is currently Sat Jul 20, 2019 10:13 am


All times are UTC


Forum rules


Please click here to view the forum rules



Post new topic Reply to topic  [ 7 posts ] 
Author Message
 Post subject: SMTP not working..
PostPosted: Wed Sep 05, 2007 10:45 am 
Getting Started
Getting Started

Joined: Thu Jul 12, 2007 4:01 pm
Posts: 118
I can't send emails from MS outlook for some reason. I've set up the right SMTP settings (hex15.freehostia.com), and my SMTP port is 25 and my POP port is 110.

Receiving emails works without any problems, it's only connecting to the SMTP server that's giving me problems. my webmail client works fine and freehostia says that they can use SMTP without problems. What could this be?

I've already opened a trouble ticket they don't know what it is. I'm guessing it's something on my side but I can't tell what it is, as it used to work and suddenly stopped yesterday...

I get this error when trying to send emails:

Quote:
Task 'administrator@bottleweb.org - Sending' reported error (0x80042109): 'Outlook cannot connect to your outgoing (SMTP) e-mail server. If you continue to receive this message, contact your server administrator or Internet service provider (ISP).'


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Sep 05, 2007 11:01 am 
Getting Started
Getting Started

Joined: Thu Jul 12, 2007 4:01 pm
Posts: 118
Is anyone else on hex15 having troubles getting access to SMTP from an email client?


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Sep 05, 2007 5:48 pm 
The free hosting accounts have their SMTP disabled by default.

If you wish to activate the SMTP you can either upgrade your hosting plan to a paid one or you can upgrade the current plan for additional mailboxes. Any of the above options will activate the SMTP for the account.


Top
  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Sep 06, 2007 4:23 am 
Getting Started
Getting Started

Joined: Thu Jul 12, 2007 4:01 pm
Posts: 118
I'm on a paid account. I've fixed the problem now. For anyone who might have this issue in the future:

to use outlook you need to set your incoming to hex15.freehostia.com (or whatever yours is), and you need to put in your email address and password. For outgoing you need to put in your ISPs smtp address, but not authentication, just leave it blank and it'll work.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Sep 06, 2007 6:38 am 
Newbie
Newbie

Joined: Fri Jul 27, 2007 5:17 am
Posts: 29
Please note that we had a little server issue, but our administrators already fixed the problem.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Jun 13, 2008 12:04 am 
Newbie
Newbie

Joined: Wed Jun 04, 2008 11:37 pm
Posts: 2
I've the same issue as describe here. Incoming email works fine. Outgoing give me troubles. I must say, I'm trying to setup the Mail application from Leopard.

I'm using " mbox.freehostia.com " as outgoing mail server.
Authentification: checked

MD5-Challenge response

What else?

Port: 25

Also, sending emails via webmail works fine!

Suggestion?


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Jun 14, 2008 2:07 am 
Newbie
Newbie

Joined: Wed Jun 04, 2008 11:37 pm
Posts: 2
I think this thread has start in the wrong section. Should be transfer in Email (POP3/IMAP & SMTP) section!

2cents


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 7 posts ]  Moderators: Moderators, Support Team

All times are UTC


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Hosting | Domains | Servers | Extras | Order | Support | Contacts | FreeHostia © 2011