It is currently Thu Oct 17, 2019 5:48 am


All times are UTC


Forum rules


Please click here to view the forum rules



Post new topic Reply to topic  [ 15 posts ] 
Author Message
 Post subject: Cant connect to my site.No idea why
PostPosted: Wed Apr 08, 2009 11:40 am 
Newbie
Newbie

Joined: Wed Apr 08, 2009 11:38 am
Posts: 3
i cant connect to my site : http://nesht0.freehostia.com/
I register and start working last night(no problems)
but now i wake up and it shows the message "Database Error: Unable to connect to the database:Could not connect to MySQL"
Is the problem in me ?


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Apr 09, 2009 2:34 am 
Site Admin

Joined: Sat May 31, 2008 1:56 am
Posts: 437
I have tested your site:" http://nesht0.freehostia.com/" and it seems to be fully operational on our end. Please clear your browser cache and try again or check this issue with a different browser and on a different computer. If the problem persists I would advise you to open a trouble ticket from your account with us and provide us with more detailed information regarding the problem that you experience so we will be able to investigate this issue for you. You will be able to do this via the Open New Ticket menu of your account control panel Help Center section.

_________________
Best Regards,
Miles
ModeratorsTeam
Freehostia.com


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Apr 11, 2009 12:26 pm 
Newbie
Newbie

Joined: Wed Apr 08, 2009 11:38 am
Posts: 3
it was ok for 3 days but i have a problem again
it is showing :
"Internal Server Error
The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, {email: "support at freehostia dot com} and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.
Apache/1.3.33 Server at nesht0.freehostia.com Port 80"


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Apr 11, 2009 12:52 pm 
Newbie
Newbie

Joined: Wed Apr 08, 2009 11:38 am
Posts: 3
OMG I'm F***g noob but solved the problem :)


Top
 Profile  
 
 Post subject: Database Error: Unable to connect to the database:Could not
PostPosted: Thu Oct 01, 2009 3:34 pm 
Newbie
Newbie

Joined: Thu Oct 01, 2009 3:27 pm
Posts: 6
Hi all,

I'm new to hostia. I created my Joomla 1.5 website in my localhost then I uploaded it to free hostia server.
When I clic on my URL : http://comusician.freehostia.com/ I have that error message (see the title of the message).
Do you have any idea? Can s.o. help me please?

Thank you in advance!

Regards,
SS


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Oct 01, 2009 4:50 pm 
Support Tech
Support Tech

Joined: Fri Mar 24, 2006 7:21 pm
Posts: 842
Please, check your database details in the MySQL Database section of your account Control Panel and make sure that you have used these details for setting up your script in your hosting plan with us.

_________________
Best Regards,
Burton
ModeratorsTeam
Freehostia.com


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Oct 13, 2009 1:08 pm 
Newbie
Newbie

Joined: Thu Oct 01, 2009 3:27 pm
Posts: 6
Hi Burton,

First thank you for you rapid answer to my previous msg!

My issue still be unresolved! And I'm sure it is a beginner issue! AND it is not related to FreeHostia platform. But could you please suggest a solution? Here is the details :

I created my Joomla 1.5 website on my PC. It works well. Then I decided to transfer it to my laptop (because it doesn't work on freehostia, so I decided to make this test), then :
1. I set-up easyphp on my laptop,
2. I copied the folder ..\EasyPHP5.2.10\www\ (from the PC to the Laptop)
3. I louched the website at localhost : It doesn't work and I have the following error msg in a blank page:
Database Error: Unable to connect to the database:Could not connect to database

For sure this is an issue about the datebase! But what is it about !!!!?
Could s.o. help me please?

Thank you in advance!

Regards


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Oct 14, 2009 4:00 pm 
Site Admin

Joined: Fri Aug 22, 2008 10:59 am
Posts: 256
Hello,

Please assure that you have set the proper database prefix in the Joomla configuration.php file. You are able to check the prefix using the PhpMyAdmin tool which is accessible under the MySQL databases menu of your Control Panel.

Please let us know if you have any additional questions or problems.

Best Regards,
WidWool

_________________
Best Regards,
WidWool


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Oct 20, 2009 4:08 pm 
Newbie
Newbie

Joined: Thu Oct 01, 2009 3:27 pm
Posts: 6
Hi all,

The solution to my issue was as follows: I used PhpMyadmin to export then import my database (a .sql file).. and that's all.

Now, after developing my wbesite in local, I need to upload it. This is done and I need to upload also my database. Widwool anticipated well what I have to do. But..
My configuration.php file looks as follows:
Code:
var $dbtype = 'mysql';
var $host = 'localhost';
var $user = 'root';
var $db = 'CoMusicians';
var $dbprefix = 'jos_';

Should I amend these fields? Which ones precisly :?:

Thank you for you assistance. After finishing all this (after tests) I'll need to buy a professional url, maybe, from Freehostia. So I'll be your client :)

Regds


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Oct 21, 2009 3:41 am 
Site Admin

Joined: Sat May 31, 2008 1:56 am
Posts: 437
As far as I can see the database details specified for your scripts are not the correct ones. Please open a trouble ticket from your account with us and request your database details so we will be able to provide them for you. You will be able to do this via the Open New Ticket menu of your account control panel Help Center section.
Looking forward to hearing from you.

_________________
Best Regards,
Miles
ModeratorsTeam
Freehostia.com


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Oct 21, 2009 7:36 am 
Newbie
Newbie

Joined: Thu Oct 01, 2009 3:27 pm
Posts: 6
I've done it. Ticket #: 80013.
Thanks all for your reactivity.
Rgds


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Oct 22, 2009 10:43 am 
Newbie
Newbie

Joined: Thu Oct 01, 2009 3:27 pm
Posts: 6
Hello,

With the support help, I put the right data in the following fields:
Extract from the configuration.php file
Code:
var $dbtype = 'mysql';
var $host = '***';
var $user = '***';
var $db = '***';
var $dbprefix = 'jos_';
var $password = 'my_password';

But I still be unable to connect to my site :
Database Error: Unable to connect to the database:Could not connect to MySQL

Could s.o. help, plse ? (the site works fine locally, i mean on my PC)

Regards


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Oct 23, 2009 10:36 am 
Newbie
Newbie

Joined: Thu Oct 01, 2009 3:27 pm
Posts: 6
No answer :(


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Oct 23, 2009 8:20 pm 
Support Tech
Support Tech

Joined: Tue May 09, 2006 2:27 am
Posts: 933
Please use the ticketing system.

Thank you in advance!

_________________
Andy
ModeratorsTeam
Freehostia.com


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Dec 08, 2009 6:06 pm 
Newbie
Newbie

Joined: Wed Nov 25, 2009 3:21 pm
Posts: 2
True.. Don't post in here different unrelated questions.. Make sure to directly address in to those persons who are in charge with the Q & A's.. :-)

I'm sure they have great solutions for you guys..

_________________
http://www.publishingsuccessblog.com/


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 15 posts ]  Moderators: Moderators, Support Team

All times are UTC


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Hosting | Domains | Servers | Extras | Order | Support | Contacts | FreeHostia © 2011